Η μεγάλη παντομίμα
Με σημαίες και κούκλους μικρούς και μεσαίους
Grande pantomima conbandiere e pupazzi piccoli e medi (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-248-270-4
Εκδόσεις Δωδώνη, Αθήνα, 12/1979
Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ιταλική
€ 9.54 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 128 σελ.
Περιγραφή

Μεγάλη παντομίμα με σημαίες και κούκλους μικρούς και μεγάλους. Με αυτήν την κωμωδία ο Φο στρέφεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο μεγάλο λαϊκό θέατρο βγάζοντας στην επιφάνεια τους μεγάλους κούκλους της σικελικής παράδοσης (κάτι σαν το αμερικανικό Bread and Puppet theatre). Αναζητά ένα κοινό διαφορετικό μέσα «στον κύκλο της αριστεράς» που του επιτρέπει να κάνει τη σάτιρά του πιο βίαιη αλλά και να υπογραμμίσει την πολεμική για την αναμόρφωση του κομμουνιστικού κόμματος. Η ασυνήθιστη πιθανότητα ενός θεάτρου που συνδιαλέγεται με τα πλήθη είναι έξω από τα σχέδια και τις διαθέσεις των διαφόρων τυπικ ών οργανώσεων.

Γρήγορα δημιουργούνται οι πρώτες διαφωνίες με το κόμμα που θα γίνουν αφορμή για την εμπόλεμη θεατρική του δραστηριότητα. Δημιουργεί τη Νέα Σκηνή. Ανοίγει μια καλύβα στο Μιλάνο και η επιτυχία του κάνει πάταγο σε ολόκληρη την Ιταλία. Στην πρώτη περίοδο οι συνδρομητές του είναι περισσότεροι από εκείνους του Piccolo Teatro. Το θέατρό του γίνεται ο τόπος που συναντιούνται όλοι οι νέοι φοιτητές και αμφισβητίες που σχεδόν από χρόνια είχαν απαρνηθεί το αστικό θέατρο.

Κωμωδία σε δύο μέρη με 18 πρόσωπα: 12 άντρες και 6 γυναίκες· επίσης αστυφύλακες, χωρικοί, τεχνικοί του ραδιοφώνου, βοηθοί του καθηγητού, η φωνή του σπήκερ, μηχανικοί του προγράμματος, τεχνικοί της τηλεόρασης, κούκλες μικρές και μεγάλες, επαναστάτες και διαδηλωτές

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ-ΥΨΗΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΗΣΟΥΣ
Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ
ΕΝΑΣ ΜΕ ΦΡΑΚΟ
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΟΥΚΛΟΣ
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ
ΧΩΡΙΚΟΙ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ
ΔΡΑΚΟΣ
ΘΡΗΣΚΟΜΑΝΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
ΔΑΣΚΑΛΑ ΧΟΡΟΥ
ΝΕΑ
ΦΩΝΗ ΣΠΗΚΕΡ
ΝΕΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΤΣΑΡΟΜΑΛΛΑ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ
ΚΟΥΚΛΟΣ
ΚΟΥΚΛΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ
ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Γυναικείος μονόλογος: σελ. 90-93 (ΔΑΣΚΑΛΑ)