Στο βιβλίο η εισαγωγή στο Κεφάλαιο 1 έχει σκοπό να εξοικειώσει τον μελετητή με την λειτουργία του επανατροφοδότη και με την ορολογία που χρησιμοποιείται στην ανάλυση και στο σχεδιασμό του.
Το Κεφάλαιο 2 δίνει την προϊστορία των επανατροφοδοτών. Ιστορική αναδρομή γίνεται μετά την εισαγωγή, έτσι ώστε η αναδρομή να είναι πιο κατανοητή από τον μελετητή, όταν τα απαραίτητα φαινόμενα και η ορολογία θα έχουν κατανοηθεί.
Στο Κεφάλαιο 3 εξετάζονται οι φάσεις των αεριοστροβίλων, οι οποίες είναι θερμοδυναμικές φάσεις μέσω των οποίων οι αεριοστρόβιλοι μετατρέπουν τη θερμότητα σε έργο. Η απόδοση επανατροφοδότη συνίσταται σε μεταφορά θερμότητας, διαρροή, πτώση πίεσης και κατανάλωση ισχύος.
Το Κεφάλαιο 3 εξετάζει τις επιδράσεις αυτών των λειτουργιών επί της απόδοσης των φάσεων του επανατροφοδοτούμενου αεριοστρόβιλου.
Το Κεφάλαιο 4 αναλύει διάφορα σχέδια επανατροφοδοτών, που ταιριάζουν για εφαρμογές σε αεριοστρόβιλους. Κάθε είδος επανατροφοδότη, που αναλύεται, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόδοσης καθώς και διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το Κεφάλαιο 5 αναλύει τον τρόπο σχεδίασης υψηλής - απόδοσης επανατροφοδότη αεριοστρόβιλου.
Τρεις μέθοδοι σχεδιασμού αναλύονται:
(1) Σχεδίαση άμεσης επανατροφοδότησης
(2) Σχεδίαση βέλτιστης επανατροφοδότησης και
(3) Η μέθοδος σχεδίασης των ΚΑΥΣ και LONDON. Η πρώτη μέθοδος κατευθείαν υπολογίζει τις διαστάσεις του επανατροφοδότη από τα χαρακτηριστικά απόδοσης εισαγωγής. Η δεύτερη μέθοδος ανακαλύπτει τις βέλτιστες τιμές για αναλογίες πιέσεων και διαστάσεις επανατροφοδότη, που μεγιστοποιούν τη θερμική αποδοτικότητα της φάσης. Η τρίτη μέθοδος έχει συμπεριληφθεί στο εμπορικό SOFTWARE υπολογιστών RGT-OPT.
Το Κεφάλαιο 6 εξετάζει τρία είδη λειτουργιών επανατροφοδοτών: (1) Μεταφορά θερμότητας (2) Διαρροή (3) Πτώσεις πιέσεως.