Το ίαμα Κάνναβη
Το κυνηγημένο βοτάνι και οι εντυπωσιακές θεραπευτικές εφαρμογές του
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-04-4488-9
Κέδρος, Αθήνα, 6/2014
Ελληνική, Νέα
€ 12.44 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 336 γρ, 312 σελ.
Περιγραφή

«Η Μαριχουάνα (Κάνναβη) στη φυσική της μορφή είναι μία από τις ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ […] Ο καθένας πρέπει λογικά να συμπεράνει ότι υπάρχει αποδεδειγμένη ασφάλεια στη χρήση της Κάνναβης όταν αυτή παρέχεται υπό ιατρική επίβλεψη. Το να οδηγηθεί κάποιος σε διαφορετικά συμπεράσματα θα ήταν παράλογο, αυθαίρετο και πεισματικά αρνούμενο την πραγματικότητα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα καταγεγραμμένα στοιχεία».

Αυτά είναι τα συμπεράσματα και η απόφαση του αρμόδιου δικαστή – που όρισε η DEA – σχετικά με την αναθεώρηση της νομοθεσίας για την Κάνναβη. [Drug Enforcement Agency (DEA), In the Matter of Marijuana Rescheduling Petition, Docket 86-22. Opinion, Recommended Ruling, Findings of fact, Conclusions of Law and Decision of Administrative Law Judge, Sept. 6, 1988].

«Πειραματικές ενδείξεις, συσσωρευμένες την τελευταία δεκαετία, υποστηρίζουν ότι τα Κανναβινοειδή, τα δραστικά συστατικά της Cannabis Sativa και τα παράγωγά τους, έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Έτσι, λοιπόν, αυτές οι ουσίες ασκούν δράση ενάντια στην αναπαραγωγή, στη μετανάστευση και στη διήθηση, ενώ προωθούν και το θάνατο (απόπτωση) σε ένα πλατύ φάσμα καρκινοκυττάρων σε καλλιέργεια. Ακόμη περισσότερο, η ανάπτυξη του όγκου, η αγγειογένεση και η μετάσταση αναχαιτίζονται από τα Κανναβινοειδή σε μοντέλα με ποντίκια. Η εργασία συνοψίζει την τωρινή μας γνώση για τις αντικαρκινικές δυνατότητες των Κανναβινοειδών στον καρκίνο του μαστού, και υπονοεί ότι τα γιατρικά τα βασισμένα στα Κανναβινοειδή μπορεί να είναι χρήσιμα για τη θεραπεία των περισσότερων υποτύπων καρκίνου του μαστού».
Από το τμήμα Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, της σχολής Βιολογίας του Complutence University της Μαδρίτης.