Το ιδιοσκεύασμα, χαρακτηριστικό της τέχνης και του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, το οποίο είχε τις τελευταίες δεκαετίες παραμεληθεί υπέρ των επώνυμων προϊόντων, αποκτά ξανά μεγάλη εμπορική σημασία.
Aπαντώντας στις στρεβλώσεις της ελληνικής αγοράς, ο φαρμακοποιός επιστρέφει στην ελληνική κοινωνία και αγορά και βάζει τη δική του σφραγίδα, φτιάχνοντας ποιοτικά προϊόντα από διαθέσιμες πρώτες ύλες. Κρίνεται όχι μόνο από το χαμόγελο και τη διαχυτικότητά του, αλλά από την ποιότητα του σκευάσματός του. Όχι μόνο από τις ικανότητές του ως πωλητής, αλλά από την αξιοπιστία του ως παρασκευαστής. Μπορεί να ξαναγίνει δημιουργικός, ριψοκίνδυνος, πρωτοποριακός όσον αφορά το φάσμα των προϊόντων που διαθέτει, χωρίς να περιορίζεται από εταιρικές πολιτικές και πρακτικές - τουλάχιστον στα καλλυντικά.
Το βιβλίο "Καλλυντικά - Πρακτικός οδηγός για το φαρμακείο", αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας του αν. Καθηγητή του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνου Πουλά, της αποφοίτου του ίδιου τμήματος Κατερίνας Παπαγιαννοπούλου και του φαρμακοποιού Ανδρέα Καλλιβωκά. Συνδυάζει με αυτό τον τρόπο την επαγγελματική εμπειρία με την επιστημονική γνώση, είναι ένας "Τσελεμεντές" του καλλυντικού, ένα πολύτιμο βοήθημα για τους φαρμακοποιούς και όχι μόνο. Περιλαμβάνει ένα σημαντικό αριθμό συνταγών για καλλυντικά, με αναλυτικές οδηγίες, τα οποία μπορούν πλέον να ιδιοπαρασκευάζονται και να διατίθενται σε ανταγωνιστικές τιμές, με εξοικονόμηση που αφορά τόσο το φαρμακοποιό όσο και τον πελάτη.