Η Γεωπολιτική της Ελληνικής Γλώσσας
Οδηγός για τον Πρακτικό Νου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-615-294-8
Αρμός, Αθήνα, 7/2020
Ελληνική, Νέα
€ 14.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 396 γρ, 260 σελ.
Περιγραφή

Μια πλούσια και δημιουργική προσφορά και με τεράστιο υπόβαθρο γνώσεων και εμπειριών μέσα από την επί δεκαετίες ενασχόληση του με ζητήματα γεωστρατηγικής, γεωπολιτικής, εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, ο Γεώργιος Μούρτος επιχειρεί μια εξόχως ενδιαφέρουσα διείσδυση στον θαυμαστό κόσμο της ελληνικής γλώσσας.Η καινοτόμος σύνδεσή της με την επιστήμη της γεωπολιτικής, συνιστά το ποιοτικό πλεονέκτημα αυτού του νέου συγγραφικού επιτεύγματος.
Γιαννάκης Λ. Ομήρου
τέως Πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας

Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια αναδείξεως των αλληλοεπιδράσεων της Ελληνικής με άλλες γλώσσες, τις οποίες μπόλιασε με θησαυρό λέξεων, έτσι ώστε να θεωρείται –δικαίως- ως η μητέρα των Γλωσσών. Η ελληνική γλώσσα, και αυτό αναδεικνύεται αβίαστα μέσα από τις σελίδες του πονήματος του Γεώργιου Μούρτου, δεν είναι απλά ένας κώδικας επικοινωνίας. Είναι ένας τρόπος να αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο γύρω σου. Μέσα από αξίες, ιδανικά και κριτική σκέψη. Πρακτικά χρήσιμο αυτό και, θα λέγαμε, ιδιοφυές. Ο συγγραφέας με απλότητα, με πειθαρχία και ακρίβεια μας εισαγάγει στη μοναδική εκφραστικότητα της ελληνικής γλώσσας και στη σοφία της παιδαγωγικής ως μονοπάτι «φυγής από τις κρίσεις».
Κρις Σπύρου
Πρόεδρος Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Δημοκρατικών της Πολιτείας του Νιου Χάμσαϊρ, Η.Π.Α.

Είναι γεγονός ότι, το πέρασμα από τη χρήση του γραπτού λόγου στη σύγχρονη μορφή επικοινωνίας που είναι η εικόνα, οδηγεί στην υποβάθμιση της ουσιαστικής γνώσης. Από την έγγραφη ανάλυση – σύγκριση – σύνθεση περάσαμε στην εύκολη όσο και ανεξέλεγκτη πληροφορία της ενίοτε και στημένης εικόνας. Το εγχείρημα του συγγραφέα κ. Μούρτου είναι πολύ σημαντικό και όπως αποδεικνύεται απόλυτα τεκμηριωμένο και επιτυχές στην ανάλυσή του. Η σχετική επομένως προσφορά στον χώρο της κοινωνικής επιστήμης αξίζει στήριξης, ενίσχυσης και συνέχειας.
Γρηγόριος Τσάλτας
Ομότιμος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, τέως Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής