Συχνές ερωτήσεις


Τι είναι η οσδέλnet;

Η οσδέλnet είναι μια βάση δεδομένων που περιλαμβάνει τα βιβλία που εκδόθηκαν και κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά (BiP, Books in Print database). Οι περισσότερες χώρες διατηρούν παρόμοιες βιβλιογραφικές βάσεις, με ανοιχτή πρόσβαση στους χρήστες, με στόχο όχι απλά την καταγραφή, αλλά και την πληροφόρηση του κοινού.


Σε ποιους απευθύνεται;

Σε όλους όσοι ασχολούνται με το έντυπο και ηλεκτρονικό βιβλίο στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, οι δημιουργοί, οι εκδότες, οι βιβλιοπώλες, οι βιβλιοθηκονόμοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι ακαδημαϊκοί, οι ερευνητές και οι αναγνώστες έχουν πλέον ένα κοινό σημείο συνάντησης.


Ποιος ενημερώνει τα δεδομένα της οσδέλnet;

Οι εγγραφές των δεδομένων γίνονται κυρίως από τους εκδότες, με ταυτόχρονη online ενημέρωση της βάσης. Παράλληλα, οι διαχειριστές της βάσης, καθημερινά, πραγματοποιούν εγγραφές και διορθώσεις, ώστε να εξασφαλίζεται η πληρέστερη δυνατή καταγραφή της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής. Παρακολουθώντας τον μετρητή στην αρχική σελίδα της οσδέλnet, ο επισκέπτης βλέπει σε ζωντανό χρόνο τον αριθμό των βιβλίων να μεταβάλεται, ανάλογα με τις ενημερώσεις.


Μπορώ να αγοράσω ένα βιβλίο από τη βάση;

Η οσδέλnet δεν είναι ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, συνεπώς δεν πραγματοποιεί πωλήσεις. Για την αγορά των τίτλων που σας ενδιαφέρουν μπορείτε να απευθύνεστε στα φυσικά, στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία και στους εκδότες. Στην αναλυτική καρτέλα κάθε βιβλίου παρέχεται η πληροφορία αν είναι διαθέσιμα από τον εκδότη τους, σύμφωνα με τις ενημερώσεις που οι ίδιοι πραγματοποιούν.


Γιατί να αποκτήσω λογαριασμό χρήστη στην οσδέλnet;

Με την απόκτηση του ατομικού σας λογαριασμού μπορείτε να δημιουργήσετε τις λίστες που επιθυμείτε για την κάλυψη των αναγκών σας. Μπορείτε να συγκεντρώνετε τους τίτλους που έχετε διαβάσει, να παρακολουθείτε τα βιβλία που είναι υπό έκδοση, να εντοπίζετε τίτλους που καλύπτουν τις επαγγελματικές, ακαδημαϊκές ή προσωπικές σας ανάγκες, με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση, όπου κι αν βρίσκεστε, όποια ηλεκτρονική συσκευή κι αν χρησιμοποιείτε.


Η δημιουργία λογαριασμού χρήστη είναι δωρεάν;

Ναι. Η δυνατότητα δημιουργίας ατομικού λογαριασμού δημιουργήθηκε για τη δική σας εξυπηρέτηση, ώστε η οσδέλnet να σας «θυμάται» και να μπορείτε εύκολα και από οπουδήποτε να αποθηκεύετε online τις επιλογές σας.


Αναζητώ ένα βιβλίο και δεν το βρίσκω στην οσδέλnet. Τι μπορώ να κάνω;

Σε αυτή την περίπτωση θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας πληροφορήσετε για τον τίτλο που αναζητάτε, ώστε να ενημερώσουμε την οσδέλnet το συντομότερο δυνατό.


Είμαι εκδότης και θέλω να προσθέσω ή να επικαιροποιήσω τις πληροφορίες που εμφανίζονται για τον εκδοτικό οίκο μου. Τι μπορώ να κάνω;

Μας ενημερώνετε με ένα απλό μήνυμα και προχωρούμε άμεσα στην επικαιροποίηση των στοιχείων σας*. Η καρτέλα σας ενημερώνεται σαν να το κάνατε από τον υπολογιστή σας.

*εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 -17:00


Είμαι δημιουργός και θέλω να προσθέσω ή να επικαιροποιήσω τις πληροφορίες που εμφανίζονται για εμένα και το έργο μου. Τι μπορώ να κάνω;

Μας ενημερώνετε με ένα απλό μήνυμα και προχωρούμε άμεσα στην επικαιροποίηση των στοιχείων σας*. Η καρτέλα σας ενημερώνεται σαν να το κάνατε από τον υπολογιστή σας.

*εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 -17:00


Εντόπισα λανθασμένα στοιχεία στην οσδέλnet. Τι μπορώ να κάνω;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση osdelnet@osdel.gr ή τηλεφωνικά στο 210 3849118, Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00-17:00. Εμείς θα αναλάβουμε τη διόρθωση ή επικαιροποίηση της εγγραφής, πάντα και με τη συνδρομή του εκδότη. Η βοήθειά σας είναι πάντα πολύτιμη.


Πού μπορώ να απευθυνθώ αν χρειαστώ βοήθεια ή τεχνική υποστήριξη;

Κατ’ αρχάς μπορείτε να ανατρέξετε στις «Οδηγίες αναζήτησης», όπου θα βρείτε απαντήσεις στα συνήθη ερωτήματα. Αν παρ' όλα αυτά το ερώτημά σας δεν απαντάται, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση osdelnet@osdel.gr ή τηλεφωνικά στο 210 3849118, Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00-17:00.