Η βιβλιογραφία `Ο Κωστής Μπασττάς στα χρόνια τον Μεσοπολέμου (τόμοι Α` και Β`) αποκάλυψε δυσεύρετα στοιχεία για τον πολιτιστικό και πολιτικό βίο του Μεσοπολέμου, προσφέροντας νέο υλικό για το ελληνικό θέατρο, τον πνεύματικό περίγυρο και την ιστορία της δημοσιογραφίας. Ο τόμος Γ` έρχεται σήμερα, με νέα και άγνωστα στοιχεία και φωτογραφίες, να ενταχθεί στην ίδια εποχή και να συμπληρώσει την πολιτιστική τοιχογραφία της, πάντα παρακολουθώντας την πορεία του Κωστή Μπαστιά.
Στα θέατρα ως διευθυντής, στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο ως εκδότης, αρχισυντάκτης, χρονογράφος, κριτικός, και στον πολιτισμό ως δημιουργός και διευθυντής νέων θεσμών, ο Κωστής Μπαστιάς (1901 -1972) δέσποσε στα μεσοπολεμικά και μεταπολεμικά χρόνια.
Η ίδρυση της κρατικής Λυρικής Σκηνής (1940), των κρατικών λογοτεχνικών και καλλιτεχνικών βραβείων (1938), της πρώτης παράστασης αρχαίου δράματος στην Επίδαυρο μετά την αρχαιότητα (1938), αλλά και η όλη προσπάθεια αναβίωσης της αρχαίας τραγωδίας στα υπαίθρια θέατρα των αρχαίων, οι πρώτες Πανελλήνιες Καλλιτεχνικές Εκθέσεις στο Ζάππειο (1938-1940) κ.ά. οφείλονται καθοριστικά στη γνώση και την ενεργητικότητα του Μπαστιά.
Στην έκδοση, συμπεριλαμβάνονται κείμενα και κριτικές ελληνικών και ξένων εφημερίδων, αλληλογραφία λογοτεχνών και καλλιτεχνών, λανθάνοντα κείμενα που αποκαλύπτονται, ντοκουμέντα ξεχασμένα σε οικογενειακά αρχεία, σπάνιες φωτογραφίες, για την καλύτερη κατανόηση μιας εποχής όχι και τόσο μακριά από τη δική μας.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]