Το παράξενο βασίλειο του προφήτη Μανσούρ στον Καύκασο
Che sotto il nome di profeta Mansur conquistò l' Armenia, il Kurdistan, la Georgia e la Circassia e vi regnò sei anni quale sovrano assoluto (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-303-007-2
Στοχαστής, Αθήνα, 1991
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ιταλική
€ 10.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 96 σελ.
Περιγραφή

`Μιλούσε στην εντέλεια όλες τις γλώσσες της Ανατολής γνώριζε πολύ καλά την καρδιά των ανθρώπων κι ήξερε αμέτρητα πράγματα γύρω από τις χώρες και τους λαούς όλου του Λεβάντε. Τόσο που δεν αμφέβαλε ούτε στιγμή ότι θα μπορούσε να γίνει μεγάλος άνδρας μόλις οι πρώτες επιτυχίες του άνοιγαν το δρόμο.
Ήταν εξάλλου άνθρωπος ευχάριστος κι ευπαρουσίαστος. Το πρόσωπό του ήταν γλυκό και πάντα χαμογελαστό. Ήξερε να πείθει και ν΄ανάβει πολύ καλά τις καρδιές των ανθρώπων, ήταν ικανός και πανούργος, πανέξυπνος, έτοιμος να επινοήσει χίλια δυο τεχνάσματα. Γαλήνιος, ήρεμος και μετριόφρων. Κανείς δεν τον είδε ποτέ θυμωμένο. Όλες αυτές οι αρετές του έδιναν την δυνατότητα να έχει πλήθος φίλους, προστάτες και μαθητές. Σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκε επικεφαλής μιας εξαιρετικής στρατιάς, ετοιμοπόλεμης κι ιδιαίτερα πειθαρχημένης`.

Ο Τζοβάννι Μπαττίστα Μποέττι βρέθηκε πράγματι επικεφαλής μιας σπουδαίας στρατιάς και ίδρυσε σχεδόν ένα βασίλειο, βάζοντάς τα με την πανίσχυρη Ρωσική Αυτοκρατορία και τους Τούρκους.
Καταδιωγμένος από τον άσπλαχνο και βάρβαρο πατέρα του και την κακιά μητριά του, ο Μποέττι από το Πιατσάνο της Ιταλίας, γρήγορα βρέθηκε να τριγυρίζει σ` όλη την Ιταλία και την Ευρώπη προσπαθώντας να ριζώσει κάπου.
Μεγάλος γυναικοκατακτητής, ένας αυθεντικός Καζανόβας, επιβιώνει από τις γενναίες χορηγίες πλουσίων κυριών, για να χάσει - κατ` εξακολούθησιν - μεγάλα ποσά και να βρεθεί πάλι στο αφετηριακό σημείο ανέστιος και πένης.
Απογοητευμένος νομίζει ότι βρίσκει καταφύγιο στη μοναστική ζωή. Φοράει τα ράσα και με αίτηση του στέλνεται ως ιεραπόστολος στη Μοσούλη. Έρχεται σε σύγκρουση με τους παπάδες συναδέλφους του... και αρχίζει η απίστευτη ιστορία του. Η ιστορία που τον έχει κάνει γνωστό ως προφήτη Μανσούρ ή Αλμανσούρ, η συναρπαστική ιστορία, που κρατάτε τώρα στα χέρια σας.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]