Ημερολόγιο-Λεύκωμα 2019
Εικόνες από την οικονομική ζωή της παλιάς Αλεξανδρούπολης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-83546-1-6
Ελληνική, Νέα
€ 0.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
22 x 21 εκ, 120 σελ.
Περιγραφή
«Το Ημερολόγιο-Λεύκωμα “Εικόνες από την οικονομική ζωή της παλιάς Αλεξανδρούπολης” είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο φορέων που αγαπούν την πόλη τους, ενδιαφέρονται για την ιστορία της και νοιάζονται για την εξέλιξή της: της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών και του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης.
Μέσα από τις σελίδες του ξεπηδούν εικόνες μιας άλλης εποχής, εικόνες της παλιάς πόλης, σκηνές της αγοράς, των εμπορικών δρόμων, των μαγαζιών, του λιμανιού…
Ξετυλίγεται η ιστορία της οικονομικής ζωής της Αλεξανδρούπολης μέσα από τα επαγγέλματα, τις ασχολίες και τις εμπορικές δραστηριότητες των κατοίκων της.
Ζωντανεύουν οι μνήμες από καιρούς τόσο μακρινούς, με ανθρώπους τόσο κοντινούς· ανάμεσά τους ο μπαμπάς, ο παππούς, ο προπάππους… Τότε που πολλοί από αυτούς μετρούσαν το φιλότιμο με τον πήχη και ζύγιζαν τον μόχθο με την οκά.
Το συγκεκριμένο Ημερολόγιο-Λεύκωμα έρχεται να τιμήσει αυτές τις γενιές των ανθρώπων που με την επίπονη εργασία τους μετέτρεψαν την Αλεξανδρούπολη από μικρή πόλη σε σημαντικό οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής»