Οι ενότητες της Κλινικής Εφαρμογής σε κάθε κεφάλαιο παραμένουν. Αυτές έχουν σκοπό να συνδέσουν τις βασικές γνώσεις με την κλινική πράξη. Η χρήση άριστων εικόνων και πινάκων για την απεικόνιση και την οπτική παρουσίαση του περιεχομένου διατηρείται, ενώ έχουν προστεθεί κάποιοι νέοι πίνακες για να βοηθήσουν τους φοιτητές να οργανώσουν το περιεχόμενο. Έχουν επίσης διατηρηθεί οι πίνακες Ε Κ Δ Ν στα κεφάλαια κάθε «άρθρωσης». Σε έναν πίνακα Ε Κ Δ Ν συνοψίζονται πληροφορίες που αφορούν έναν συγκεκριμένο μυ. Αυτοί οι πίνακες ταχείας αναφοράς περιλαμβάνουν την έκφυση, την κατάφυση, τη δράση και τη νεύρωση κάθε μυός. Έχουν επίσης διατηρηθεί δύο τύποι εικόνων και δύο πίνακες που αφορούν την ανατομία και τη λειτουργία των μυών. Η μία εικόνα απεικονίζει κάθε μυ ξεχωριστά, ενώ η άλλη απεικονίζει τη σχέση των μυών σε μία περιοχή. Ο ένας πίνακας συνοψίζει τους μύες και τις κινήσεις τους, ενώ ο άλλος συνοψίζει τους μύες και τη νεύρωσή τους.
Σε κάθε κεφάλαιο «άρθρωσης» των άκρων έχουν προστεθεί τρεις επιπλέον πίνακες.
Ο πρώτος τύπος πίνακα που έχει προστεθεί είναι το Εύρος κίνησης των κινήσεων των οστών.
Ο δεύτερος πίνακας που έχει προστεθεί, οι Κινήσεις των οστών και των αρθρικών επιφανειών, παρέχουν τη σχέση των κινήσεων των οστών και των σχετιζόμενων κινήσεων των αρθρικών επιφανειών κάθε άρθρωσης των άκρων.
Ο τρίτος πίνακας, Ταξινόμηση του Αρθρικού Συστήματος και Αρθροκινηματικά Χαρακτηριστικά, παρουσιάζει πληροφορίες για τη σφιχτή και τη χαλαρή θέση, την τελική αίσθηση και το θυλακικό μοτίβο κάθε άρθρωσης των άκρων.