Συλαϊδή, Μαρία
Η Μαρία Συλαϊδή μεγάλωσε στα Λεχαινά Ηλειας,σε ένα μέρος πραγματικά παραμυθένιο και ζει στην Αθήνα.
Βαθιά επηρεασμένη από τις ιστορίες και τους μυθους του χωριού και τα παραμυθια των ηλικιωμένων,ακολουθεί και η ίδια αυτό που τόσο αγαπά. Διηγείται ιστορίες και παραμύθια την ωρα των διαλειμμάτων στους συμμαθητές της. Υφαινε από την αρχή ήρωες και αντιήρωες. Ιππότες δράκους και μάγους.
Η συγγραφή ήρθε στη ζωή της με έναν απρόσμενο τρόπο τη στιγμή που χρειαζόταν τη μαγεία των παραμυθιών περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Η μάχη που έδωσε και δίνει ακόμα ενάντια στην επαρατο νόσο την βοήθησε να καταλάβει πολλά πράγματα. Ένα απο αυτά ήταν πως αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι η πίστη. Να πιστέψουν στο αδύνατο ακόμη και όταν όλα γύρω μοιάζουν να καταρρέουν.
Εμπνέεται και δημιουργεί ακριβώς γι΄αυτό το λόγο. Και δεν σταματά,δεν σταματά ποτέ να μοιράζει την ελπίδα σε όσους την χρειάζονται. Μέσα απο συνεντεύξεις τής στην εφημερίδα Πατρίς, μιλάει για τον καρκίνο,βοηθάει και στηρίζει ανθρώπους.
Η συγγραφή γι’αυτήν είναι ένα όμορφο ταξίδι. Γράφει για να μπορεί να δημιουργεί γέφυρες ανάμεσα στον κόσμο της πραγματικότητας και στον κόσμο της φαντασίας, καθώς πιστεύει ότι αυτές οι γέφυρες συνδέονται μεταξύ τους με μια χρυσή κλωστή που, αν μπορέσεις να την ακολουθήσεις, τότε η μαγεία δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ .Αυτήν τη μαγεία την ονομάζει ελπίδα. Με έναν μαγικό τρόπο μετατρέπει τους αντιήρωες σε ήρωες,γιατί πιστεύει πως και αυτοί δεν γεννήθηκαν κακοί,απλά δεν είχαν άλλη επιλογή. Αυτή την επιλογή προσπαθεί να αναδείξει στον αναγνώστη.
Παρακολούθησε μαθήματα ανάγνωσης και γραφής παραμυθιου, καθώς και αρχές Λογοτεχνίας στο Tabula Rasa και ανάγνωση και γραφή πεζογραφίας στο ΕΚΠΑ.
Συμμετείχε σε συλλογικά παραμύθια που έχουν εκδοθει « Ο Θησαυρός του Αλή Μπαμπά » και « Η παραμυθολυμπιάδα των ζώων » απο τις εκδόσεις I writte. « Once upon a horror time » και « They lived happily ever after? » απο το Moonight Tales. Διηγήματα και παραμύθια της έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το παραμύθι της «Σαμπίν, Μια μάγισσα χωρίς μαγεία» απο τις εκδόσεις Κέφαλος. Τον Αύγουστο κυκλοφόρησε το καινούργιο της βιβλίο « Εγω και ο εξωγίηνος εαυτός μου », και τον Νοέμβριο « Το σεντούκι των ευχών » απο τις εκδόσεις Διάνοια.
Παράλληλα γράφει και μοιράζεται ιστορίες flash fction για τις σελίδες 121 words και το Moonlight Tales.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2022 Το σεντούκι των ευχών Συγγραφέας DIANIA PUBLICATIONS Καρφίτσα / Brochure
2022 And they lived happily ever after? Συγγραφέας Bookstagram Editions Χαρτόδετο
2022 Εγώ και ο εξωγήινος εαυτός μου Συγγραφέας DIANIA PUBLICATIONS Χαρτόδετο
2021 Σαμπίν Μια μάγισσα χωρίς Μαγεία Συγγραφέας Εκδόσεις Κέφαλος Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2022 Το σεντούκι των ευχών DIANIA PUBLICATIONS Καρφίτσα / Brochure
2022 And they lived happily ever after? Bookstagram Editions Χαρτόδετο
2022 Εγώ και ο εξωγήινος εαυτός μου DIANIA PUBLICATIONS Χαρτόδετο
2021 Σαμπίν Μια μάγισσα χωρίς Μαγεία Εκδόσεις Κέφαλος Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα